Az interjú sorozat folytatódik: Helmut Tacke-Németország

 

  1. Milyen wingsuit tapasztalattal rendelkezel, és milyen ruhával repülsz?
    HELMUT: Kb. 1200 wingsuit ugrásom van, és rengeteg ruhával nyomatom egyszerre: TS Apache, Jedei, X2, Shark és fun ugrásokhoz egy Piranha 2. Remélem hamarosan repülhetek egy igazán nagyméretű Intrudair rucival is.
     
  2. Milyen repülési stílusod, milyen taktikával versenyzel, hogyan gyűjtesz sebességet, lebegtetsz és repülsz a mért szakaszon belül (ha nem titok)?
    HELMUT: Nem titok, de ez változó, nagyban függ a használt ruhától. Első és legfontosabb a megfelelő repülési útvonalat tartani. Pontosan eltalálni lehetetlen a lebegtetési magasságot. Én zárom a karszárnyakat, meredeken, fej nehéz poziban sebességet gyűjtök, majd 3500 körül elkezdem teríteni a szárnyakat és 3100-en veretem teljes sebességgel, kilaposítva szöget. Kinézek egy fix pontot a horizonton és azt követem.
     
  3. Te toltad versenykörülmények között született második legjobb távolsági eredményt valaha (4000m - a cikk megírása napján...azóta ez változott...)...Mit gondolsz, meddig lehet még a határokat feszegetni, mi a leghosszabb táv, amit valaha repülni fognak wingsuitban?
    HELMUT: A repült táv mindig az időjárási körülményektől (szél) függ. Amint látod egyre és egyre jobb eredmények születnek, a távolságok folyamatosan javulnak.
     
  4. Mit gondolsz a gyors és keresztmerevítéses kupolák használatáról wingsuit-hoz? Te milyen ernyővel nyomod?
    HELMUT: Nem jó ötlet ilyen ernyőkkel csapatni a repülést. Én mindig Aerodyne Pilot 140-el nyesem, ez a tuti cucc a wingsuit-hoz.
     
  5. Lenyomod Briant (Caldwell) idén?
    HELMUT: Brian jó barátom és nagyon jó wingsuit pilóta. Ő engem akar lenyomni, én meg mindig őt...