2012-es Wingsuit Boogie részletek!

Markó Mike’s - VI. WINGSUIT Fesztivál
Wingsuit, Csúsztató, Meztelen Csúsztató Nemzetközi és Magyar Bajnokság – 2012
 

 

A Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE 2012-ben hatodszor rendezi meg a Wingsuit Boogie fesztivált és versenyt a szárnyas repülőruha (wingsuit) szerelmeseinek Magyarországon. A verseny nevét 2011-től Markó Miklós barátunk és sporttársunk emlékének tiszteletére, Markó Mike’s Wingsuit Boogie-ra kereszteltük, aki a 2010-es versenyen bronzérmet szerzett a legjobb Magyarként, továbbá a sportágban jeles eredményekkel büszkélkedett. 2012-ben az eseményt egy másik nemzetközi versennyel együtt rendezzük meg, idén augusztus 08-tól 12-ig az V. Artistic Wingsuit Competition nevű páros formaugró versennyel veszi kezdetét a rendezvénysorozat, majd pihenőnap nélkül, 11 napos folyamatos üzemmel, augusztus 19-ig tart az esemény. A helyszín ismételten a világszínvonalú Siófok-Kiliti repülőtér lesz, az ugrások MI-8-as helikopterből történnek majd, 4000 méteres magasságból. A függőleges mért szakasz továbbra is 1000 méter (2800-1800 méterig) marad, igazodva más nemzetközi versenyek gyakorlatához. A 4 napos esemény alatt az érdeklődőknek az elmúlt évekhez hasonlóan ingyenes oktatásra és konzultációkra lesz lehetőség, az INTRUDAIR WINGSUITS támogatásának köszönhetően demo/teszt ruhákat lehet díjmentesen kipróbálni illetve biztonság és repüléstechnikai és előadást szervezünk nemzetközi szakemberek részvételével. A találkozóra várjuk Magyarország összes szárnyas-repülőruha pilótáját, számos külföldi ugrót, és nemzetközileg elismert ejtőernyőst. A formaugró verseny után augusztus 12-19-ig a nagyalakzatokat szervezi, első ugrásos képzéseket végez díjmentesen és a biztonságtechnikai előadást tart a Phoenix-Fly gyári pilótája és főoktatója, Jarno Cordia, illetve az osztrák Flying Bulls csapat (Red Bull szponzorált wingsuit csapat). 2012-ben emelkednek a pénzdíjak! A szombat esti nagyszabású díjátadó ünnepség mellett, élő DJ, szabadtéri parti és egyéb kiegészítő programok várhatóak.

 

A verseny:

A verseny célja, hogy kiderüljön, egy bizonyos magasságvesztés alatt ki repül a legtávolabb vízszintesen, azaz ki éri el a legjobb siklószámot szabadesés közben. A verseny 5 napja (kedd-szombatig) alatt a résztvevőknek wingsuit és csúsztató kategóriában maximum 10, de legalább 4 érvényes GPS adatokkal igazolt ugrást kell végrehajtaniuk, meztelen csúsztatóban összesen és maximum 3-at, aminek adatait a testükre (bukósisak vagy kar) erősített készülékek segítségével mérjük. A szervezők által biztosított GPS-ek vagy saját készülékek is használhatóak, amelyek min.1 másodpercenkénti jeladásra alkalmasak. Az eredmények értékelésénél wingsuit és csúsztató kategóriában a 3 legjobb ugrás, meztelen csúsztatóban pedig a két legjobb ugrás átlaga számít! A szervezők által biztosított GPS-ek vagy saját készülékek is használhatóak, amelyek min.1 másodpercenkénti jeladásra alkalmasak. A mérés 2800m-es magasságtól kezdődik és 1800m-es magasságban ér véget.  Figyelem! Minden GPS készülékkel történő ugrás versenyugrásnak számít, attól függetlenül milyen eredmény született!


Kérünk szépet mindenkit, hogy olvassa át a reptér szabályzatát, illetve tanulmányozza a repülési irányokat tartalmazó térképet, amelyeket letölthetőek a cikk alján, csatolmányként! 

 

Kategóriák:

1, NAKED TRACKING (meztelen csúsztató): Maximum egy térd fölé érő rövidnadrág engedélyezett, felső részen semmi. (Lányoknak melltartó használata nem kötelező, de engedélyezett-))

2, TRACKING (csúsztató): nem szárnyas ruha, bármilyen csúsztató (tracking suits) vagy csúsztató felszerelés nélkül, de alsó és felső ruházatban

3, WINGSUIT (szárnyas repülőruha): a szárnyas ruhával ugróknak.

A három kategória külön lesz díjazva, női és férfiversenyzők közösen értékelve. Jogosítástól függően a versenyzők mindhárom kategóriában elindulhatnak.

 

Díjazás:

Megemelt PÉNZDÍJ a WINGSUIT és CSÚSZTATÓ kategóriában! Wingsuit: 1. hely: 400€, 2. hely: 300€, 3. hely: 200€. Csúsztató: 1. hely: 200€, 2. hely: 150€, 3. hely: 100€.

Wingsuit kategóriában: Pénzdíj és érem díjazás az első 3 helyezettnek, Siófok-Kiliti DZ felajánlásával a repülőtéren felhasználható ajándék ugrójegyek: I. hely 6 db, II. hely 4 db, III. hely 2 db. Intrudair kedvezmények+ különböző, tárgynyeremények.

Csúsztató kategóriában: Pénzdíj és érem díjazás az első 3 helyezettnek, Siófok-Kiliti DZ felajánlásával a repülőtéren felhasználható ajándék ugrójegyek: I. hely 3 db, II. hely 2 db, III. hely 1 db. Intrudair utcai ruházat a helyezetteknek + egyéb tárgynyeremények.

Meztelen csúsztató: Érem díjazás az első 3 helyezettnek. Intrudair underwear és tárgynyeremények.

Minden induló az esemény logójával ellátott pólót kap ajándékba, aki legalább 4 GPS adatokkal igazolt ugrást végrehajt. Az összes induló között (mindhárom kategória) egy darab ingyenes INTRUDAIR szárnyas ruhát sorsolunk ki és egy darab ingyenes VIGIL biztosítókészüléket! Különdíjak (érmek) a 3 legjobb Magyar versenyzőnek wingsuit kategóriában, a Magyar Bajnokság kereti között.

 

Nevezés:
4000.Ft/fő – 15 €/fő. (Mindhárom kategóriára érvényes!) Reptér regisztráció, mágneskártya: 5000 Ft/20€ (egyszeri költség). Nézők, érdeklődők, díjmentesen látogathatják az eseményt. Minden évben a versenyen kívül is van ugrási lehetőség, minden ugrót képesítéstől függetlenül szeretettel látunk.

    

Ugrójegy árak: Versenyzőknek: 6.600.Ft/ 23 Euro – 4000 méter. Ugrás versenyen kívül normál jegyárban: 7.200.Ft/ 25 € – 4000 méter. Egész szezonra váltott kedvezményes kártyával (kártya ára: 20.000.Ft/77 €) a jegyár: 6.600.Ft/ 23 €. Az üzemanyagárak tükrében történő árváltoztatás jogát a reptér fenntartja!

 

Indulási, ugrási feltételek:
- Szárnyas ruha kategóriában: FAI C vizsga és vizsgázott WINGSUIT oktatóval történő igazolt konzultáció.

-  Csúsztató kategóriában: minimum FAI „B” licensz (kivétel külön engedéllyel)

-  Meztelen csúsztató kategóriában: FAI „A” licensz (kivétel külön engedéllyel)

A regisztrációhoz és gépbe iratkozáshoz az összes szükséges papírok megléte és érvényessége szükséges! Külföldieknek FAI vagy nemzeti licensz és érvényes tartalékernyő hajtás szükséges!

 

Időpontok, programterv:

2012. 08.08. A páros formaugró (Artistic Wingsuit Competition) versenyzők érkezése

2012. 08.09. Gyakorlónap a páros formaugró versenyzőknek (9.00-napnyugtáig), fun jump, versenyzők és bírók érkezése

2012. 08.10. Páros formaugró versenynap, fun jump (9.00-napnyugtáig)

2012. 08.11. Páros formaugró versenynap, fun jump (9.00-napnyugtáig), jó idő esetén eredményhirdetés 22.00-kor a helyszínen

2012. 08.12. A páros formaugró verseny esőnapja, nagyalakzatok, fun jump (9.00-napnyugtáig)

2012. 08.13. Gyakorlóugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig), a Wingsuit Boogie versenyzőinek és bíróinak érezése. Ingyen sör parti a versenyzőknek 22.00-kor a helyszínen

2012. 08.14. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig)

2012. 08.15. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig)

2012. 08.16. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig)

2012. 08.17. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig

2012. 08.18. Versenyugrások, 14.00-ig, 14.00-tól napnyugtáig fun jump, nagyalakzat.  Szabadtéri parti és díjátadó ünnepség 21.00-kor a helyszínen.

2012. 08.19. Fun jump, nagyalakzat (9.00-napnyugtáig). Napnyugta: eseményzárás.

 

Egyéb programok:
- Szombat live DJ és nagyszabású díjátadó ünnepség!
- Jó idő esetén minden reggel és délután ballonugrás 15.000.Ft vagy 50 € áron 2000m-ről
- Borkóstoló az eseményt támogató Pócz Pincészet boraiból

- Szabadtéri mulatság minden este igény szerint
- Tollaslabda pálya
- Ping-pong

- Kismedence a helyszínen

- Fürdés a Balatonban, (Siófoki Aranypart kb. 8 km)

- Éjszakai mulatság Siófokon

Szállás lehetőségek: Előzetes foglalás szükséges!
- Újépítésű luxus faházak, klímával, wc + zuhanyzóval, 2 személyes szobákban  
- Újépítésű luxus téglaház, klímával wc + zuhanyzóval, 2x2 ágyas szoba 1 házban, konyhával
- 2 személyes légkondicionált konténerházakban, wc + zuhanyzó nélkül
- Sátorhely áramellátással, hajtogatóban alvás, kültéri WC és fürdőszoba használattal
Foglalás, árak, információ:
inn@lhsk.hu

                                                                                                        

Ellátás, étkezés:

Ásványvíz ellátás biztosított díjmentesen (a második verseny ideje alatt 14-19-ig) a reptéren. Meleg/hideg étel fakultatívan a reptér területén az étteremben és hajtogató területen lévő büfében, saját költségen.

 

Információ, kontakt: Szörényi Csaba, +36-30-2804854 (ws@wingsuitboogie.hu)
Siófok-Kiliti DZ:
www.mi-8boogie.hu  

Támogatók: INTRUDAIR Wingsuits, Red Bull Hungary, Siófok-Kiliti DZ–Artic Group Kft., VIGIL, Pepsi, Flysight GPS, Icarus Canopies-NZ Aerosports, Paralog, Philips, Pócz Pincészet, Magyar Ejtőernyős Szövetség, MBSE, Angels’Group, Saint-N-Sinner, Corona – Qperator Kft., Rawa.hu