A versenyről

Nemzetközi WINGSUIT (szárnyasruha) Fesztivál és Magyar Bajnokság, Magyarország

A Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE a 2007-ben, a világon harmadikként (Oroszország és Németország után) rendezett olyan nemzetközi ejtőernyős versenyt, ahol az ejtőernyőzésben új szakágnak számító wingsuit (szárnyas repülőruhás) ugrók mérhették össze tudásukat. Ez évtől kezdve a Wingsuit Boogie - Hungary elnevezésű nemzetközi találkozót és versenyt minden év júliusának végén/augusztusának elején rendezzük meg a szárnyas repülőruha (wingsuit) szerelmeseinek, amely a versenyzők számát tekintve az egyik legnagyobb ejtőernyős wingsuit verseny a világon! Az esemény alatt az érdeklődőknek minden évben ingyenes oktatásra és konzultációkra van lehetősége, demo/teszt ruhákat lehet díjmentesen kipróbálni és biztonságtechnikai előadást szervezünk nemzetközi szakemberek részvételével. A találkozón általában Magyarország összes szárnyas repülőruha pilótája részt vesz, továbbá számos külföldi ugró, és nemzetközileg elismert ejtőernyős. A agyalakzatok szervezése és a biztonságtechnikai előadás külföldi meghívott szakemberek segítségével történik.

A verseny:

 

A verseny célja, hogy kiderüljön, szabadesés közben egy bizonyos magasságvesztés alatt ki repül a legtávolabb vízszintesen, azaz ki éri el a legjobb siklószámot repülés közben. Az ugrások 4000 méteres magasságból történnek, az értékelés 3000-2000 méteres intervallumon belül. A verseny ideje alatt a résztvevőknek maximum 10db, de legalább 4db érvényes GPS adatokkal igazolt ugrást kell végrehajtaniuk, aminek adatait a testükre (bukósisak vagy kar) erősített készülékek segítségével mérjük. Az eredmények közül a 3 legjobb ugrás átlaga számít a versenyben. A győztes a 3 legjobb eredményből átlagolt legjobb repülési szöget teljesítő (leghosszabb távolásgot repülő) ugró lesz. Ugyanezen elvek alapján a versenyzők 2013-tól már 4 különböző kategóriában mérhetik össze tudásukat.

 

 

Kategóriák:
1, NAKED TRACKING (meztelen csúsztató): Maximum egy térd fölé érő rövidnadrág engedélyezett, felső részen semmi. (Lányoknak melltartó használata nem kötelező, de engedélyezett-))
2, TRACKING (csúsztató): nem szárnyas ruha, bármilyen csúsztató (tracking suits) vagy csúsztató felszerelés nélkül, de alsó és felső ruházatban
3, WINGSUIT (szárnyas repülőruha): a szárnyas ruhával ugróknak. 2014-től 2 külön kategória a ruhák felülete alapján intermediate és open.
4,WINGSUIT RODEO: egyik ember szárnyas ruhában, másik ember normál ruhában, a mért szakaszon belül folyamatos fizikai kapcsolattal, külső vagy belső kamerás felvétel szükséges!

Díjazás:
PÉNZDÍJ a WINGSUIT és CSÚSZTATÓ kategória első 3 helyezettjének!  
Minden kategóriában érmek és egyéb tárgynyeremények az első három helyezettnek.

Helyszín, időpontok:
2007. július 12-15. - Kaposújlak, KaposDZ
2008. július 10-13. - Kaposújlak, KaposDZ
2009. július 30-augusztus 2. - Kaposújlak, KaposDZ
2010. augusztus 5-8. - Siófok-Kiliti DZ
2011. augusztus 10-14. - Siófok-Kiliti DZ
2012. augusztus 09-19. - Siófok-Kiliti DZ
2013. augusztus 02-11. - Siófok-Kilti DZ
2014. augusztus 01-10. - Kaposújlak, KaposDZ
2015. július 24-augusztus 1. Kaposújlak, kapos DZ

Nevezés: 6000.Ft - 20 Euro / fő
A reptéren minden ugrónak regisztráció szükséges. Az aktuális regisztrációs díjért nézd meg az aktuális versenykiírást. Nézők, érdeklődők, díjmentesen látogathatják az eseményt minden évben. Minden évben a versenyen kívül is van ugrási lehetőség, minden ugrót képesítéstől függetlenül szeretettel látunk.

Ugrójegy árak: Lásd az aktuális kiírást.

Indulási feltételek: „Szárnyas ruha” kategóriában hazai ugróknak egyaránt FAI C vizsga és vizsgázott Winsguit oktatóval történt, igazolt konzultáció (FFC), külföldi ugróknak a saját országuk szablyainak való megfelelés. Magyar ugróknak „csúsztató” kategóriában minimum FAI B licensz, „meztelen csúsztató” kategóriában FAI A licensz, továbbá az ejtőernyős ugráshoz szükséges papírok megléte.

Egyéb programok:
- Jó idő esetén minden reggel és délután ballonugrás
- Bor és pálinakóstoló 
- Szabadtéri mulatság minden este igény szerint
- Kismedence a helyszínen

Szállás lehetőségek:
Reptéri szállások limitált mennyiségben, reptér közeli hotelek, panziók. 

Ellátás, étkezés:  Meleg/hideg étel fakultatívan a reptér területén az étteremben és hajtogató területen lévő büfében, saját költségen.

Információ, kapcsolat felvétel:
Szervezők: Szörényi Csaba, 30-2804854 (ws@wingsuitboogie.hu)

Állandó támogatóink:
INTRUDAIR Wingsuits, Red Bull, Magyar Ejtőernyős Szövetség, Szörényi Winery, MBSE